Wat is het?

U bent zelf verantwoordelijk voor de bestrijding van ongedierte zoals muizen, mieren, kakkerlakken, mollen of bladluizen (zie achtergrondinformatie). Het is niet noodzakelijk om bijen te bestrijden. Als u last van bijen heeft, kunt u het bijennest (op eigen kosten) laten weghalen door een imker.

Ratten kunt u beter niet zelf bestrijden. Neemt u hiervoor contact op met een erkende ongediertebestrijder.

Wanneer u een wespennest aantreft op openbaar terrein dat overlast veroorzaakt, kunt u contact opnemen met de gemeente. Een wespennest op eigen terrein kunt u (op eigen kosten) laten verwijderen door een erkend bedrijf.

De gemeente is tevens verantwoordelijk voor het bestrijden van eikenprocessierupsen die zich bevinden op gemeentelijk terrein. Neemt u hiervoor contact op met de gemeente.

Ratten, wespen, bijen en overige ongedierte op eigen terrein, bedrijf inschakelen voor bestrijding.

In openbaar terrein gaat gemeente tot bestrijding over.

Wat moet ik doen?

De gemeente Oirschot is niet verantwoordelijk voor de bestrijding van ongedierte tenzij de volksgezondheid in gevaar komt. Wel kan de gemeente u adviseren over hoe u ongedierte het beste kunt bestrijden. Bij drogisterijen en tuincentra zijn huismiddeltjes te koop ter bestrijding van diverse soorten ongedierte. Ook kunt u contact opnemen met een erkende ongediertebestrijder.

Heeft u gevonden wat u zocht?