Wat is het?

Zorg dat u goed voorbereid bent en ben samen redzaam!

In Nederland zijn we goed voorbereid op noodsituaties of calamiteiten. Toch kan er altijd onverwacht iets ernstigs gebeuren. Een grote brand, extreem weer of andere bijzondere omstandigheden kunnen vragen om speciale maatregelen. In dat geval is het belangrijk dat u precies weet waar u aan toe bent. Als de sirene gaat bijvoorbeeld, want dat betekent dat er acuut gevaar dreigt. Zorg daarom dat u goed bent voorbereid op eventuele noodsituaties. Daarmee kunt u veel problemen zelf voorkomen. Tijdens noodsituatie kunt u de overheid helpen door elkaar te helpen en indien van toepassing foto's of filmpjes te maken die autoriteiten een beter beeld geven van de situatie.

Wat moet ik doen?

Direct gevaar

Als er direct gevaar is door een ramp of noodsituatie, dan moet u dat snel weten. Daarom wordt u gewaarschuwd door de sirene, NL-Alert en/of een geluidswagen. Volg de instructies op. En blijf op de hoogte via radio, tv, internet en Twitter. Op de Risicokaart kunt u zien welke risicobronnen er zijn in uw omgeving.

Waarschuwing door sirenes

Als er een ramp of een zwaar ongeval gebeurt, gaan de sirenes af of waarschuwen we u met geluidswagens van de politie of brandweer. De sirenes worden elke eerste maandag van de maand om 12.00 uur getest. Gaat de sirene op een ander moment af, dan is er wel gevaar.

Noodgegevens

Handige invullijst voor belangrijke contactgegevens(externe link)

Heeft deze informatie u geholpen?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Ellen van Rokven

Ellen Rokven

Medewerkster Klantcontactcentrum