In de regio Eindhoven en de Kempen start komend schooljaar op scholen voor voortgezet onderwijs de STORM-aanpak. STORM is een samenwerking tussen GGD Brabant-Zuidoost, GGzE, scholen en gemeenten. De STORM-aanpak richt zich op het voorkomen van depressie en suïcide bij jongeren op het voortgezet onderwijs. Het stimuleert de ontwikkeling van een positief zelfbeeld en weerbaarheid. 

STORM is een landelijke aanpak die vanaf komend schooljaar ook wordt ingezet voor jongeren in Bergeijk, Best, Bladel, Eersel, Eindhoven, Heeze-Leende, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre. Met deze uitbreiding naar meer gemeenten bieden we structurele ondersteuning aan de steeds groter wordende groep jongeren met depressieve klachten en/of suïcidale gedachtes. 

Waarom is de STORM-aanpak nodig? 

Aanleiding voor de ontwikkeling van de STORM-aanpak is het stijgende aantal jongeren met depressieve  en suïcidale klachten. Elk jaar heeft 20% van alle jongeren weleens last van sombere periodes. Depressieve klachten en suïcidale gedachten nemen sterk toe tijdens de puberteit. Meestal zwijgen jongeren over hun gevoelens en komt het tot uiting op andere manieren; slechte schoolresultaten, lichamelijke klachten, agressie of alcohol- en drugsmisbruik.

Meer weten?

Lees het hele bericht op de website van GGD Brabant-Zuidoost.