Wat is het?

Sociale huurwoningen zijn goedkopere huurwoningen die meestal eigendom zijn van een woningcorporatie. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen.

In de gemeente Oirschot zijn meer dan 900 sociale huurwoningen. Deze woningen zijn eigendom van de woningcorporaties Wooninc. en Mooiland. De gemeente Oirschot werkt vanaf medio februari 2020 ook samen met woningcorporatie 'Thuis. Op dit moment heeft 'Thuis nog geen huurwoningen in de gemeente Oirschot beschikbaar. De komende periode bekijken we of en waar 'Thuis sociale huurwoningen kan realiseren.

Daarnaast zijn er ook andere partijen die in de gemeente Oirschot huurwoningen verhuren, zoals beleggers of particuliere eigenaren. Zij doen dat via (lokale) makelaars (neemt u daarmee contact op), bemiddelingssites (zoek op internet) of via mond-tot-mondreclame (laat in uw netwerk weten dat u op zoek bent naar een huurwoning).

Wilt u in aanmerking komen voor sociale huurwoningen van Wooninc.? Kijk voor het woningaanbod van Wooninc. en 9 andere woningcorporaties in de regio Eindhoven op Wooniezie.

Het woningaanbod van Mooiland vindt u op www.mooiland.nl.

Meer informatie:

Wat moet ik doen?

  • Wilt u een woning huren bij woningcorporatie Wooninc. ? Schrijf u dan in op het woningportaal wooniezie.nl. U kunt dan ook reageren op huurwoningen van 9 andere woningcorporaties, waaronder 'Thuis, die actief zijn in het Stedelijk Gebied Eindhoven.
  • Wilt u een appartement huren van woningcorporatie Mooiland, gelegen aan de Agnes van Kleefstraat? Schrijf u dan in bij www.mooiland.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?