Wat is het?

Sociale huurwoningen zijn goedkopere huurwoningen die meestal eigendom zijn van een woningcorporatie. Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen.

In de gemeente Oirschot zijn meer dan 900 sociale huurwoningen. Deze woningen zijn eigendom van de woningcorporaties Wooninc. en Mooiland. De gemeente Oirschot werkt vanaf medio februari 2020 ook samen met woningcorporatie 'Thuis. Op dit moment heeft 'Thuis nog geen huurwoningen in de gemeente Oirschot beschikbaar. De komende periode bekijken we of en waar 'Thuis sociale huurwoningen kan realiseren.

Daarnaast zijn er ook andere partijen die in de gemeente Oirschot huurwoningen verhuren, zoals beleggers of particuliere eigenaren. Zij doen dat via (lokale) makelaars (neemt u daarmee contact op), bemiddelingssites (zoek op internet) of via mond-tot-mondreclame (laat in uw netwerk weten dat u op zoek bent naar een huurwoning).

Wilt u in aanmerking komen voor sociale huurwoningen van Wooninc. of Mooiland? Schrijf u dan in op het woningportaal Wooniezie Hier ziet u het volledige woningaanbod van Wooninc. Dus niet alleen haar huurwoningen in Oirschot, maar ook in de andere gemeenten waar Wooninc. huurwoningen heeft. Verder zijn bij Wooniezie nóg vijftien andere woningcorporaties en instellingen aangesloten. Zo kunt u makkelijk zoeken naar en reageren op huurwoningen in Oirschot, maar ook in de andere gemeenten van het Stedelijk Gebied Eindhoven.

Vanaf 2 maart 2021 sluiten ook Woningbelang en Woningstichting De Zaligheden aan bij Wooniezie. U kunt daarna via Wooniezie dus ook reageren op huurwoningen in Bergeijk, Bladel, Eersel en Reusel-de Mierden en Valkenswaard.

Meer informatie:

Wat moet ik doen?

  • Wilt u een woning huren bij woningcorporatie Wooninc. ? Schrijf u dan in op het woningportaal wooniezie.nl. U kunt dan ook reageren op huurwoningen van vijftien andere woningcorporaties en instellingen waaronder 'Thuis, die actief zijn in het Stedelijk Gebied Eindhoven. Inschrijven is kosteloos. U moet wel jaarlijks uw inschrijving verlengen.
  • Wil u een van de 64 appartementen huren van woningcorporatie Mooiland, gelegen aan de Agnes van Kleefstraat? Ook daarvoor kunt u terecht op www.wooniezie.nl.

Heeft deze informatie u geholpen?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Ellen van Rokven

Ellen Rokven

Medewerkster Klantcontactcentrum