In de gemeente Oirschot zijn ongeveer veertig speelplekken verdeeld over de verschillende buurten. De gemeente Oirschot onderhoudt deze speelvoorzieningen. De speelvoorzieningen zijn ingericht voor de jeugd tot ongeveer 12 jaar. Voor de 10+ jeugd hebben we een aantal trapveldjes, tafeltennistafels, skatevoorzieningen en twee fietscrossbanen.

Skatevoorziening

  • Oirschot: Miniramp op de Parallelweg
  • Middelbeers: bij sportpark de Klep. Tijdelijk weggehaald in verband met werkzaamheden N395

Fietscrossbaan

Tegenover het Kempenhorst College bij zwembad De Kemmer is een fietscrossbaan met hoge bulten met name voor de oudere en gevorderde fietscrosser. Er is ook een beginnersbaantje aanwezig.

Speelbossen


In speelbos De Kemmer en speelbos de Konijnenberg kunnen kinderen spelen en leren tegelijkertijd. Kinderen kunnen hier lekker ravotten, hutten bouwen van de materialen die het bos biedt, klimmen, klauteren, lekker smerig worden en leren van de bordjes die in het bos geplaatst zijn met daarop informatie over wat er allemaal leeft in een bos. Gezellig om met het gezin naar toe te gaan of om er een kinderfeestje te houden. De gemeente Oirschot heeft twee Speelbossen gelegen in Oirschot en Middelbeers.

  • Oirschot: Speelbos De Kemmer, gelegen achter bosbad en sporthal De Kemmer. Meer informatie over speelbos De Kemmer vindt u op de website van het speelbos.
  • Middelbeers: Speelbos de Konijnenberg, de ingang van dit speelbos ligt aan de Konijnenberg.

Speelbos De Konijnenberg is een spannend bos met veel avontuurlijke en natuurlijke speelplekken. In het speelbos kunnen kinderen verstoppertje spelen, klimmen, over bruggetjes klauteren, hutten bouwen en nog meer avontuur beleven. Zij kunnen er ook de natuur ontdekken, zoals mierenhopen, konijnenburchten, eekhoornnesten, insectenhotels en nog veel meer geheimen van het bos.