Direct regelen

Verloren

Ben u iets verloren in onze gemeente? Zoek het voorwerp op de pagina van iLost. Staat het hier niet tussen? Dan is het bij ons ook niet bekend. U hoeft hiervoor geen contact op te nemen. Houd de website in de gaten. U kunt een alert instellen om op de hoogte te worden gehouden. Staat uw voorwerp er tussen? Dan kunt u het claimen om weer bij u terug te krijgen.

Vind uw verloren voorwerp(externe link)

Gevonden

  1. Registreer het voorwerp eenvoudig via iLost. U houdt het voorwerp zelf in beheer voor de eigenaar. Afhankelijk van de waarde van het voorwerp geldt een bewaarplicht van een bepaald termijn (zie informatie verderop de pagina).

Registreer een gevonden voorwerp(externe link)

  1. U kunt het voorwerp ook inleveren bij de gemeente. We registreren het voorwerp dan binnen 3 werkdagen op de website van iLost. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Kijk voor onze openingstijden.

Wat is het?

Gemeente Oirschot werkt samen met iLost voor gevonden voorwerpen. De website biedt een zoekfunctie voor de landelijke verzameling van voorwerpen die worden gevonden bij verschillende organisaties / gemeenten. Gemeente Oirschot heeft een speciale pagina voor voorwerpen die zijn gevonden in Oirschot. Zo kunt u hier een voorwerp registeren, maar ook terugvinden.

Alles over ILost

Hoe meer organisaties meedoen met dit platform, hoe beter het werkt. Wil je weten hoe het werkt? Bekijk het filmpje en de website van ILost(externe link)

Aanvullende informatie

Verloren legitimatie

Uw rijbewijs, paspoort of identiteitsbewijs verloren? Aangifte bij de politie is niet nodig. U kunt online een vermissingsverklaring invullen. Hierna kunt u eventueel een nieuw reisdocument aanvragen bij de gemeente. Uw rijbewijs verloren? Let op: gevonden (reis)documenten worden niet geregistreerd op iLost, maar levert u in bij de gemeente.

Meld- en bewaarplicht

Gevonden voorwerpen mag u zelf bewaren voor de eigenaar. Wel moet u dit melden bij de gemeente. Dat doet u door het voorwerp te registreren op iLost. Voorwerpen met een waarde van meer dan € 450,00 euro bewaart u 1 jaar. Meldt de eigenaar zich niet binnen deze tijd? Dan bent u de nieuwe eigenaar van het voorwerp. Van een voorwerp van minder dan € 450,00 wordt u na 3 maanden de eigenaar. De gemeente geeft bruikbare voorwerpen door aan een goed doel als de eigenaar zich niet heeft gemeld binnen die tijd. De rest wordt vernietigd.

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Ellen van Rokven

Ellen Rokven

Medewerkster Klantcontactcentrum

Heeft deze informatie u geholpen?