Veel ouderen hebben de angst om te vallen. En dat is begrijpelijk, want een val kan nare gevolgen hebben. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal kan het invloed hebben op het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid. In de cursus ‘In balans’ wordt er in zes praktische bijeenkomsten uitleg gegeven over wat u kunt doen om vallen te voorkomen. De eerste cursusdag start op 16 februari u kunt zich nu opgeven. 

Tijdens de cursus gaan we aan de slag met de spieren te versterken, de flexibiliteit te vergroten, alles met meer ontspanning te doen en vooral: met op de been te blijven. U krijgt inzicht in de factoren die vaker een rol spelen bij het ontstaan van een valongeluk, zoals medicijngebruik of problemen met zicht. De cursus is weldaad voor iedereen, maar absoluut een aanrader voor als u zich wat onzeker op de been voelt of vaker bent gevallen.

Praktische informatie

De zes cursusdagen zijn op 16 en 23 februari en 9, 16, 23 en 30 maart van 11.00 tot 12.00 uur bij Grand Café De Beerze, Doornboomstraat 22 in Middelbeers. De kosten bedragen € 15,- (inclusief cursusboek). De cursus is bedoeld voor mensen vanaf 70 jaar, maar bent u jonger en heeft u interesse om mee te doen dan bent u ook van harte welkom.

Iets voor u?

Voor vragen en aanmelden kunt u contact opnemen met Corné Boot, Sportcoach van Oirschot in Beweging via c.boot@wijzer-oirschot.nl of 06- 20 44 16 85.

Logo Oirschot in beweging