Ook in 2023 ontvangen inwoners uit de Kempengemeenten met een laag inkomen de energietoeslag. De energietoeslag bedraagt € 1.300,00. We betalen de energietoeslag automatisch uit aan inwoners die al bij ons bekend zijn en die aan de voorwaarden voldoen. Zij hoeven hiervoor dus zelf geen aanvraag in te dienen en ontvangen de energietoeslag in december op hun rekening.

Hoe weet je of je de energietoeslag automatisch krijgt?

Ben je bij ons bekend, dan heb je van de afdeling Maatschappelijke Dienstverlening (MD) een brief ontvangen over de energietoeslag 2023. Je bent bij ons bekend als je bijvoorbeeld in de maand september een bijstandsuitkering ontving of als je de energietoeslag 2022 hebt ontvangen.

Heb je een brief ontvangen van MD over de energietoeslag? Dan hoef je nu niets te doen. Je hoeft zelf geen aanvraag in te dienen en ontvangt de energietoeslag vanzelf op je rekening als je nog steeds aan de voorwaarden voldoet. Blijkt uit de controle dat je nu niet meer aan de voorwaarden voldoet of als er vragen zijn dan ontvang je altijd een nieuwe brief vanuit MD waarin we uitleggen wat je kunt doen.

Geen brief ontvangen over de energietoeslag 2023?

Heb je niet eerder de energietoeslag gehad? Maar denk je dat je daar wel recht op hebt? Zodra het mogelijk is om zelf een aanvraag in te dienen, dan vindt je het aanvraagformulier samen met alle aanvullende informatie en de voorwaarden terug op www.kempengemeenten.nl/energietoeslag(externe link). Heb je vragen? Neem dan contact op met Maatschappelijke Dienstverlening via 0497-745544 of md@kempengemeenten.nl.