Gemeente en politie Oirschot zoeken Junior Cyber Agents!

Op vrijdag 10 november is de burgemeester van Oirschot samen met wijkagent Carolien Abrahams langs de basisscholen de Fonkeling en Plataan gegaan om Project Hackshield te lanceren. Zij hebben de oproepvideo van HackShield aan de kinderen van groep 7 en 8 laten zien en zijn met hen in gesprek gegaan over cybercriminaliteit.

Het spel is sinds vrijdag 10 november online voor Oirschot en kinderen tussen 8 en 12 jaar kunnen zich dan ook aanmelden als Cyber Agent. Cybercriminaliteit is een groeiend probleem. Het spel leert de kinderen hoe ze online gevaar kunnen herkennen en voorkomen. De gemeente heeft bij alle basisscholen informatiematerialen gebracht om aandacht te vragen voor Hackshield.

Huldiging

De drie topspelers uit de gemeente Oirschot worden door de burgemeester gehuldigd op 8 februari. Verdere informatie over de huldiging wordt later bekend gemaakt.

Wordt jouw kind ook cyberagent?

Wil jouw kind alles leren over hacken, datalekken, geldezels, phishing en WhatsApp-fraude? Laat hem of haar dan meespelen met HackShield. Wie weet wordt uw kind als beste Cyber Agent van gemeente Oirschot gehuldigd. Kijk voor meer info op www.joinhackshield.nl/gemeente/Oirschot