Gladheidsbestrijding

Wat is het?

Helpt u mee om gladde wegen en paden te voorkomen?

Als het glad dreigt te worden strooien onze collega’s van het servicebedrijf de wegen en fietspaden volgens vaste routes. Zij staan dag en nacht paraat om het voor onze inwoners zo veilig mogelijk te maken.

Hoe werkt het?

Strooiroutes

In onze gemeente zijn vijf vaste strooiroutes. Toch zijn er ook wegen waar niet wordt gestrooid. Meestal zijn dat wegen in de directe woonomgeving. Hier moet u dus extra voorzichtig zijn. Op wegen en trottoirs in de buurt van bejaardenhuizen, scholen, bushaltes en andere openbare voorzieningen strooien we zo veel als mogelijk. 

Kaart gladheidbestrijding Oirschot

Strooien is overigens niet altijd even effectief. Bij sneeuwval werkt het zout alleen maar doeltreffend als er voldoende verkeer over rijdt. Bij zeer lage temperaturen is de werking van het zout minimaal. Houdt u er in die gevallen dus rekening mee dat het glad kan zijn, óók als er gestrooid is!

Wat moet ik doen?

Helpt u zelf ook mee?

U kunt ons en uw buurtgenoten helpen door de stoep voor uw huis schoon te vegen. Zijn uw buurtgenoten zelf niet in staat om hun stoep schoon te houden, help ze dan een handje!

Daarnaast is het bij sneeuwval belangrijk om de straatkolken van het riool vrij te maken van sneeuw. Zo kan het dooiwater snel weglopen en ontstaan er geen plassen die weer kunnen bevriezen.

Wilt u strooizout gebruiken bij het schoonhouden van uw oprit en de stoep voor uw huis, dan kunt u dit kopen bij bijvoorbeeld een bouwmarkt.

Heeft deze informatie u geholpen?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Ellen van Rokven

Ellen Rokven

Medewerkster Klantcontactcentrum