De Rijksoverheid(externe link), het RIVM(externe link), en Veiligheidsregio(externe link) geven informatie en advies over het Coronavirus. We handelen volgens hun adviezen. Iedere keer als er nieuwe maatregelen komen dan volgen wij deze als gemeente Oirschot.

Vaccineren

Het vaccineren tegen het coronavirus is op 6 januari 2021 gestart. Wilt u meer informatie over de vaccinatie of het vaccineren kijk dan op www.coronavaccinatie.nl(externe link).

Aangepaste dienstverlening gemeente

We hebben onze openingstijden verruimd om klanten zo veel mogelijk te spreiden over de week. Aangezien de avondopenstelling altijd erg druk is hebben we vanaf 18 juni een extra avondopenstelling op donderdag. Wij werken alleen op afspraak, ook voor het afhalen van producten.

Aanpassingen rondom de RIVM maatregelen

Wij hebben verschillende maatregelen genomen om ons aan de RIVM maatregelen te houden. Zo zijn er looproutes, is er een ingang en uitgang en hebben wij desinfectiemiddelen beschikbaar. De afsprakenzuil is vanwege de maatregelen niet in gebruik. Dus op het moment dat u een afspraak heeft bent u van harte welkom en kunt u zich melden bij de receptie.

  • Onze balie in het gemeentehuis is alleen open op afspraak. Je kunt hiervoor zelf een afspraak inplannen via www.oirschot.nl/afspraak(externe link) of bellen naar (0499) 583 333;
  • In publieke ruimtes, dus ook het gemeentehuis, word je vanaf 13 jaar dringend verzocht (niet-medische) mondkapjes te dragen;
  • Desinfecteer je handen bij binnenkomst;
  • Ook vragen wij je jezelf te registreren bij binnenkomst als u een afspraak heeft met iemand in het gemeentehuis;
  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Heb je klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, stel je bezoek aan de gemeente dan uit.

Openingstijden balie

Maandag09.00 tot 17.00 uur
Dinsdag09.00 tot 19.00 uur
Woensdag09.00 tot 17.00 uur
Donderdag09.00 tot 19.00 uur
Vrijdag09.00 tot 12.00 uur

Telefonische bereikbaarheid

Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur

We roepen inwoners op:

  • Heb je klachten? Blijf dan thuis.
  • Kom indien mogelijk alleen naar het gemeentehuis.
  • Heb je een vraag? Bel, mail of WhatsApp ons. We helpen je graag. Kom alleen naar het gemeentehuis als het echt nodig is.

Online regelen

Wist je dat je online ook veel zaken kunt regelen? Denk hierbij aan het aanvragen van een uittreksel of VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag)het doorgeven van een verhuizing of het aangeven van een overlijden. Ook kun je een melding van de openbare ruimte doen via www.oirschot.nl/melding.

Bij milde klachten laat je testen

Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen in Nederland met milde klachten die passen bij het coronavirus zich laten testen. Dit zijn verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk. 

Je kunt alleen een test laten uitvoeren op afspraak. Deze maak je gratis via het telefoonnummer 0800 1202(externe link). Voor meer informatie over het testen kun je terecht op de website van GGD Brabant-Zuidoost, www.ggdbzo.nl(externe link) of op www.rijksoverheid.nl(externe link).   

De GGD controleert met deze testen het verspreiden van het virus waardoor we elkaar nog beter kunnen beschermen. Uiteraard worden alle richtlijnen van het RIVM op deze teststraat zorgvuldig nageleefd.

Coronamelder app

De CoronaMelder app is al te downloaden en vanaf zaterdag 10 oktober 2020 werkt de app in heel Nederland. Met de app weet je eerder of je mogelijk ook besmet bent. Zo voorkom je dat je onbewust een ander besmet. Meer weten? Kijk op http://coronamelder.nl(externe link) 

Tijdelijke wet maatregelen COVID-19

Per 1 december 2020 is de noodverordening COVID-19 ingetrokken en vervangen door de Tijdelijke Wet maatregelen COVID-19(externe link).

Let op nepnieuws rondom coronavirus

 Cybercriminelen sturen uit naam van overheidsinstanties berichten aan burgers over het coronavirus. Door middel van e-mails, malafide websites, nep-apps of sms’jes proberen cybercriminelen persoonsgegevens te verkrijgen. 

Lees meer(externe link)

Tips om desinformatie en nepnieuws te herkennen

Oirschot in coronatijd, waarom doe jij mee?