Voor het organiseren van een evenement is vaak een vergunning nodig. De regels en verwachtingen zijn de laatste jaren veranderd, en dat heeft gevolgen voor jullie evenementen. Daarom organiseren de gemeenten Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden informatiebijeenkomsten over het aanvragen van vergunningen.  Alle organisaties die eerder een evenement hebben georganiseerd in één van deze gemeenten zijn uitgenodigd per brief en/of mail. Maar ook als je niet rechtstreeks bent uitgenodigd, ben je van harte welkom tijdens de informatiebijeenkomst.

Informatiebijeenkomst

Er zijn informatiebijeenkomsten in de gemeente Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden. Het programma en de inhoud zijn hetzelfde. We leggen uit waarom en hoe de gemeente stukken opvraagt. Maar er is meer! Ontmoet onze contactpersonen voor evenementen én andere organisaties die evenementen in dezelfde gemeente organiseren. Laten we elkaar helpen en van elkaar leren! Kom naar de bijeenkomst in jouw gemeente waar jouw evenement plaatsvindt

Programma

De informatiebijeenkomst in Oirschot is op 29 november a.s. in De Kerk, Kerkstraat 10 in Oostelbeers. 

De avond ziet er als volgt uit:

  • 18.30-19.00 uur: inloop met koffie en thee
  • 19.00-19.15 uur: welkom en opening door de burgemeester
  • 19.15-20.00 uur: verantwoordelijkheden bij evenementen: iedereen mag een evenement organiseren, maar wat wordt er van een organisatie verwacht? De vergunningprocedure wordt uitgelegd.
  • 20.00-20.15 uur: pauze met koffie en thee
  • 20.15-21.15 uur: veiligheid: waar gaat dat over? Aansprakelijkheidsrisico’s en andere (juridische en maatschappelijke) gevolgen als blijkt dat zaken niet op orde waren worden benoemd.
  • 21.15.21.30 uur: vragen en afsluiting
  • 21.30-22.00 uur: gelegenheid tot napraten en netwerken onder het genot van een drankje.

De uitleg wordt verzorgd door het Event Safety institute.

Aanmelden

Wil jouw organisatie aanwezig zijn bij één van de informatiebijeenkomsten? Aanmelden kan tot 15 november via de aanmeldknop hieronder. We vragen je vriendelijk om maximaal 3 personen per organisatie aan te melden. Vergeet niet de naam van je organisatie, de namen van de aanwezigen en de gewenste informatiebijeenkomst (Reusel, Eersel of Oirschot) door te geven. Ook hebben we het e-mailadres nodig waar we de stukken naartoe kunnen sturen. 

Aanmelden(externe link)

Vragen

Voor vragen kun je contact opnemen met team Vergunningen, telefonisch bereikbaar via 0499-583333.