Een dierbare vriend(in), familielid of collega in het zonnetje zetten voor zijn of haar inzet voor erkenning en waardering van veteranen in Nederland? Dat kan door hen tussen 8 februari – 31 maart 2023 te nomineren voor de Witte Anjer Prijs 2023!

Het Nationaal Comité Veteranendag reikt sinds 2018 jaarlijks de Witte Anjer Prijs uit voor mensen die een bijzondere rol spelen in het leven van veteranen. De Witte Anjer is een symbool  van waardering voor  alle Nederlandse veteranen. De steun van naasten kan ontzettend belangrijk zijn voor veteranen. Denk aan de buurman/buurvrouw die altijd klaarstaat, de oprichter van het veteraneninloophuis, een ondersteunend thuis-front of een burgemeester die zich elk jaar extra inzet om een prachtige lokale Veteranendag te organiseren.


Door iemand te nomineren voor de Witte Anjer Prijs zet je ze even in het zonnetje en krijg je de kans om diegene te bedanken voor deze inzet. In 2020 ging de prijs naar Dennis en Mariska van der Kraats, oprichters van het Veteranen Search Team. Met dit initiatief geven zij veteranen weer het gevoel dat ze een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Daarnaast bieden zij hoop aan veteranen zelf, maar ook aan de familie en vrienden van vermisten. Afgelopen jaar ging de prijs naar Nona Jansen-Salakory, zij won de prijs vanwege haar strijd voor meer erkenning en waardering voor Molukse KNIL-militairen.

Hoe dien je een nominatie in? 

Meer informatie over het nominatieproces en het aanmeldformulier staat op https://www.veteranendag.nl/nieuws/witte-anjer-prijs-2023/(externe link).  Nomineren kan tot 31 maart a.s.


De inzendingen worden beoordeeld door een jury die een selectie van 15 nominaties maakt. Deze selectie genomineerden worden uitgenodigd voor de Witte Anjer Prijsuitreiking op 14 juni, waar de winnaar officieel bekend wordt gemaakt. 

mensen de de Witte Anjerprijs hebben gewonnen