Veilig Verkeer Nederland organiseert op woensdag 15 mei van 10.00 tot 15.00 uur een gratis opfriscursus voor fietsers in Oirschot. Alle 50-plussers die graag blijven fietsen en met elkaar ervaringen, leuke routes en tips willen uitwisselen, zijn van harte welkom. 

De opfriscursus wordt verzorgd door experts van Veilig Verkeer Nederland en staat in het teken van vrij bewegen in het verkeer, ondanks dat we allemaal een jaartje ouder worden. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere slim omgaan met drukke fietspaden, kwetsbaarheid in het verkeer, conditie van het lichaam en veilig fietsen.

Onder het genot van een kopje koffie en/of thee en een kleine traktatie leert u met behulp van filmpjes, foto’s en stellingen meer over veilig fietsen. Na een goed verzorgde lunch wordt er (indien gewenst) een gratis fietsspiegel geïnstalleerd. Tot slot legt u buiten een parcours af waarbij u praktische tips krijgt, waarna de middag wordt afgesloten. 

Aanmelden

Bent u een 50-plusser uit Oirschot en heeft u interesse in deze opfriscursus? U kunt u uiterlijk een week voor aanvang van de cursus online aanmelden. Of bel tijdens kantooruren naar 088-5248850 om u aan te melden. Stuur bij geen gehoor een e-mail naar steunpuntzuid@vvn.nl onder vermelding van ‘VVN Opfriscursus Fiets Oirschot’ en uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer. U ontvangt een week voor de cursus een uitnodiging met de locatiegegevens.

Opfriscursus fietsen VVN - Iedereen veilig over straat