We nemen als gemeente verschillende maatregelen om klimaatbestendiger te worden. Zo vervingen we de dichte bestrating op het parkeerterrein van de Spoordonkse Boys/Girls door waterdoorlatende verharding. Hierdoor loopt regenwater sneller in de bodem. 

Werkzaamheden

Het oude parkeerterrein was aan vervanging toe. We maakten van deze gelegenheid gebruik om voor een duurzame oplossing te gaan. In samenwerking met ATAB Civiele techniek en aannemingsbedrijf Van der Zanden legden we een waterdoorlatende verharding aan met daaronder een pakket van lava en grind. Hierdoor blijft het regenwater behouden op de plek waar het neervalt, in plaats van dat het wordt afgevoerd. Zo blijft het grondwater op peil en ontstaan er geen plassen of waterstromen. Daarnaast verplantten we lindenbomen vanuit de berm langs de Broekstraat naar de plantvakken in het parkeerterrein. De plantvakken zijn verder voorzien van beukenhagen, laurier en klaver.

Meer informatie en contact

Heeft u vragen over de nieuwe bestrating? Neem dan contact op met projectleider Ralph Meulendijks via 0499 583 333. Lees ook meer over andere projecten en wat u zelf kunt doen op de pagina Klimaatbestendig Oirschot