Toegankelijkheid
Het is belangrijk dat iedereen de website van gemeente Oirschot kan gebruiken en begrijpen. Ook mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal, het lastig vinden om het internet te gebruiken of een (tijdelijke) beperking of chronische ziekte hebben. Wij werken er hard aan om de website zo toegankelijk mogelijk te maken. Hiervoor volgen we de richtlijnen van de overheid. Op deze pagina leest u meer over hoe we dat doen.

Onze aanpak
We doen het volgende om onze website zo toegankelijk mogelijk te maken:
- We bouwen onze webpagina's zo op dat ze goed gelezen kunnen worden door screenreaders (software die mensen met een visuele beperking gebruiken om een webpagina te lezen).
- Met de knoppen 'Contrast verhogen' en 'Tekst vergroten' kan iedereen de tekst op onze website beter leesbaar maken.
- Info uit een pdf zetten we ook op een webpagina. Oude pdf's vervangen we de komende jaren door toegankelijke bestanden.
- We voorzien onze video's zoveel mogelijk van ondertiteling, zodat ook mensen met een auditieve beperking toegang hebben tot alle informatie.
- Met de ReadSpeaker-knop kan iedereen teksten laten voorlezen en vertalen.
Hoe meten we digitale toegankelijkheid?
Daarvoor kijken we naar de internationale richtlijn voor digitale toegankelijkheid: de Web Content Accecability Guidelines (WCAG). Onze huidige status vindt u in het Dashboard Digitoegankelijk van Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
Zó digitoegankelijk is gemeente Oirschot
Register toegankelijkheidsverklaringen
Hieronder vindt u onze toegankelijkheidsverklaringen. Daarin beschrijven we of onze websites voldoen aan de toegankelijkheidsnorm, op welke punten we nog niet voldoen, hoe we dit gaan oplossen en wanneer.
Feedback
Heeft u toch moeite met onze website of met iets in de openbare ruimte? Laat het ons dan weten.