Het aantal woninginbraken in onze regio loopt sterk op. Helaas is een inbraak nooit helemaal te voorkomen maar u kunt zelf veel doen om de kans in ieder geval te verkleinen. Daarom een paar preventietips. 

Het belangrijkste is dat u 112 belt bij een verdachte situatie! Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. 

Logo AED Veilig Oirschot

Maak het inbrekers lastig!

U kunt zelf ook het nodige doen om het inbrekers nét iets moeilijker te maken en inbraak te voorkomen:

  • Zorg voor goedgekeurde sloten op ramen en deuren.
  • Sluit altijd alle ramen en deuren als u van huis gaat en denk hierbij ook aan wc-raampjes, de tuindeur en de ramen en deuren van een garage. 
  • Zorg voor buitenverlichting met een bewegingssensor.
  • Geef uw woning een bewoonde indruk als u er niet bent. Gebruik bijvoorbeeld een tijdschakelaar en laat deze op verschillende tijden aan en uit gaan.
  • Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten. Een inbreker kan anders een raam inslaan en zo de deur openen.
De deur uit? Licht aan en deur op slot