Op vrijdag 10 februari a.s. is het nationale Warme truiendag. Een mooie aanleiding om terug te blikken op de decemberactie ‘Oirschot warm de winter door’. 

De waardebonnen die alle huishoudens in Oirschot hebben ontvangen, zijn goed benut. Van 1 tot en met 31 december 2022 zijn 65 à 70 % van de waardebonnen ingeleverd bij de 17 deelnemende winkels in Oirschot, De Beerzen en Spoordonk. Van de ingeleverde waardebonnen is ongeveer 30 % besteed aan materialen voor isolatie- en andere energiebesparende maatregelen. Veel bonnen zijn besteed aan sloffen en sjaals, sokken en thermoondergoed, warme truien en vesten en plaids om het in huis behaaglijk te hebben. 

Warme truiendag

Die spullen komen dus mooi van pas tijdens de nationale Warme truiendag. Trek zeker op die dag een extra warme trui aan en denk na over energiebesparing en het klimaat. Uiteraard ook goed voor de portemonnee met deze hoge energieprijzen!

Energie besparen

Wist je dat je met elke graad die je je verwarming lager zet, zo'n 6 procent op je gasrekening bespaart? 

Door de thermostaat - als je thuis bent - één graad lager te zetten dan je gewend bent, bespaar je met de huidige prijzen honderden euro’s per jaar. Als je bezig bent, is 19 graden vaak warm genoeg. Zet de thermostaat op 15 graden als er overdag niemand thuis is.

Nog meer energie besparen? Ga dan aan de slag met bijvoorbeeld het isoleren van je woning. Kijk op de website van het Regionaal Energieloket!  

Logo Regionaal Energieloket