De gemeente Oirschot heeft in de periode 2014 tot 2018 een krachtige impuls gegeven aan woningbouw. Er zijn in die periode bijna 350 woningen bijgebouwd. Hierbij gaven we extra prioriteit aan de versnelling en vergroting van het aantal sociale huur- en koopwoningen.  Denk hierbij aan de wijk Moorland-Oost, H2O in Oostelbeers en de CPO-projecten in Oirschot, Spoordonk en Middelbeers.

In 2019 zijn in het eerste half jaar al meer dan 40 woningen opgeleverd. Als de bouw volgens planning verloopt verwachten we nog meer opleveringen, bijvoorbeeld  op de locaties ‘In den Beerschen Hof’ in Middelbeers en op het terrein van Groot Bijsterveld.

Ook voor de komende tijd staan er nog enkele woningbouwprojecten op stapel.

Alle informatie inzake de woningbouwprojecten is informatief. Wij doen er alles aan deze webpagina's actueel te houden. Aan de getoonde informatie op deze webpagina's kunt u geen rechten ontlenen.

Barcelona

Op deze locatie gaat woningcorporatie Wooninc. 17 sociale huurwoningen, 24 sociale huurappartementen en 6 studio’s realiseren. De voorbereidende werkzaamheden zijn al in volle gang.  Verhuur start pas als de woningen in aanbouw zijn. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Neem dan contact op met Wooninc. Heeft u interesse om daar te gaan huren, schrijf u dan nu alvast in op het woningzoekendenportaal wooniezie.nl. Ook Wooninc. is daarbij aangesloten.

Woningbouwproject Barcelona

Ekerschot Noord

De gemeente Oirschot heeft plannen om samen met de Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte een nieuwe woonwijk te realiseren in het gebied tussen de Peperstraat, Oude Grintweg en Kempenweg (genaamd Ekerschot Noord). Het plan moet ruimte bieden aan ongeveer 130 woningen. Wethouder Piet Machielsen: “We willen zoveel mogelijk verschillende doelgroepen bedienen én we willen minimaal 40% van de woningen in de sociale prijsklasse realiseren. Daarom komen er diverse soorten woningen, in een mix van huur en koop: rijwoningen, 2-kappers, vrijstaande woningen en appartementen. Ook bevat het plan vrije bouwkavels. We zijn zelfs in gesprek met een zorginstelling om een woonvoorziening te realiseren voor mensen, met name jongeren, met een beperking.”

De planning

De gemeente sluit binnenkort de overeenkomst met de Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte. De bedoeling is om in het eerste kwartaal van 2020 de omgevingsdialoog te starten en vervolgens de bestemmingsplanprocedure. Daarom zijn en worden in 2019 voorbereidende onderzoeken uitgevoerd. Afhankelijk van zienswijzen of beroep kan het bestemmingsplan op zijn vroegst in het eerste kwartaal van 2021 in werking treden. Daarna kunnen we de woningen gaan verloten. Als alles voorspoedig verloopt kan de bouw ongeveer in het midden van 2021 starten.

Zodra er meer nieuws te melden is, vindt u dat op deze website. Ook plaatsen wij dan een nieuwsbericht in het Oirschots Weekjournaal. Natuurlijk gaan we dan ook een bijeenkomst organiseren waar belangstellenden de plannen kunnen bekijken. Er is nog géén datum bekend.

Wilt u gemeentelijke nieuwsberichten in uw mailbox ontvangen? Hiervoor kunt u zich aanmelden voor onze wekelijkse digitale nieuwsbrief.

Eindhovensedijk

In het gebied tussen de Eindhovensedijk, Kempenweg en De Rijt in Oirschot wil Van Wanrooij Projectontwikkeling BV woningen realiseren. De gemeente heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met deze projectontwikkelaar.  Het plan is inmiddels verder uitgewerkt en bevat 17 woningen: 5 levensloopbestendige patiowoningen, 11 rijwoningen en 1 vrije kavel. Nu de overeenkomst is gesloten gaat de projectontwikkelaar een concept-plan met de omgeving communiceren (omgevingsdialoog). Dat zal eind 2019, begin 2020 plaatsvinden. Vervolgens kan de procedure starten om het geldende bestemmingsplan te wijzigen. Naar verwachting kan de bestemmingsplanprocedure in het 1e kwartaal van 2020 starten.

Woningbouwlocatie Eindhovensedijk

Kavels te koop

Er zijn nog twee bouwkavels te koop in het project In den Beerschen Hof in Middelbeers. Neem voor meer informatie contact op met Lommers makelaars.

Bij Ruimte voor Ruimte zijn nog kavels te koop in de Lubberstraat in Spoordonk.

Lotingsysteem voor bouwkavels en nieuwbouwkoopwoningen

Hier leest u meer informatie over de verloting van bouwkavels en nieuwbouwkoopwoningen.

Heeft u nog vragen over woningbouwprojecten?

Dan kunt u contact opnemen met Sander van Kollenburg,
projectleider Woningbouw.

(0499) 58 33 33
info@oirschot.nl

Sander van Kollenburg