De gemeente Oirschot heeft in de periode 2014 tot 2018 een krachtige impuls gegeven aan woningbouw. Er zijn in die periode bijna 350 woningen bijgebouwd. Hierbij gaven we extra prioriteit aan de versnelling en vergroting van het aantal sociale huur- en koopwoningen.  Denk hierbij aan de wijk Moorland-Oost, H2O in Oostelbeers en de CPO-projecten in Oirschot, Spoordonk en Middelbeers.

In 2019 zijn in het eerste half jaar al meer dan 40 woningen opgeleverd. Als de bouw volgens planning verloopt verwachten we nog meer opleveringen, bijvoorbeeld  op de locaties ‘In den Beerschen Hof’ in Middelbeers en op het terrein van Groot Bijsterveld.

Ook voor de komende tijd staan er nog enkele woningbouwprojecten op stapel.

Alle informatie inzake de woningbouwprojecten is informatief. Wij doen er alles aan deze webpagina's actueel te houden. Aan de getoonde informatie op deze webpagina's kunt u geen rechten ontlenen.

Barcelona

Op deze locatie gaat woningcorporatie Wooninc. 17 sociale huurwoningen, 24 sociale huurappartementen en 6 studio’s realiseren. De voorbereidende werkzaamheden zijn al in volle gang.  Verhuur start pas als de woningen in aanbouw zijn. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Neem dan contact op met Wooninc. Heeft u interesse om daar te gaan huren, schrijf u dan nu alvast in op het woningzoekendenportaal wooniezie.nl. Ook Wooninc. is daarbij aangesloten.

Woningbouwproject Barcelona

Ekerschot Noord

De gemeente Oirschot heeft plannen om samen met de Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte een nieuwe woonwijk te realiseren in het gebied tussen de Peperstraat, Oude Grintweg en Kempenweg (genaamd Ekerschot Noord). Het plan moet ruimte bieden aan ongeveer 130 woningen. Wethouder Piet Machielsen: “We willen zoveel mogelijk verschillende doelgroepen bedienen én we willen minimaal 40% van de woningen in de sociale prijsklasse realiseren. Daarom komen er diverse soorten woningen, in een mix van huur en koop: rijwoningen, 2-kappers, vrijstaande woningen en appartementen. Ook bevat het plan vrije bouwkavels. We zijn zelfs in gesprek met een zorginstelling om een woonvoorziening te realiseren voor mensen, met name jongeren, met een beperking.”

De planning

De gemeente kan aan de slag met de bestemmingsplanprocedure. De bedoeling is om in het najaar van 2019 de omgevingsdialoog te starten en vervolgens het ontwerpbestemmingsplan ter visie te leggen. Afhankelijk van eventuele zienswijzen of beroep kan het bestemmingsplan medio 2020 in werking treden en kunnen de vergunningen voor de bouw van de woningen worden verleend. Als alles voorspoedig verloopt kunnen in de loop van 2021 de eerste woningen worden opgeleverd.

Kavels te koop

Er zijn nog twee bouwkavels te koop in het project In den Beerschen Hof in Middelbeers. Neem voor meer informatie contact op met Lommers makelaars.

Bij Ruimte voor Ruimtezijn nog kavels te koop in de Lubberstraat in Spoordonk.

Lotingsysteem voor bouwkavels en nieuwbouwkoopwoningen

Hier leest u meer informatie over de verloting van bouwkavels en nieuwbouwkoopwoningen.

Heeft u nog vragen over woningbouwprojecten?

Dan kunt u contact opnemen met Sander van Kollenburg,
projectleider Woningbouw.

(0499) 58 33 33
info@oirschot.nl

Sander van Kollenburg