Direct regelen

Automatisch betalen: hiervoor heeft u als burger DigiD nodig, en als organisatie, vereniging of instelling eHerkenning (niveau 3). 
Bezwaar gemeentelijke belastingen en leges: hiervoor heeft u DigiD nodig.

Wat kost het?

Het tarief per persoon per overnachting bedraagt € 2,00.

Voor personen beneden de leeftijd van 18 jaar die onder voorwaarden verblijven in een groepsaccommodatie is het tarief per persoon per overnachting € 1,60.

Wat is het?

De gemeente heft toeristenbelasting, omdat toeristen gebruik maken van voorzieningen in de gemeente. Ondernemers die een slaapplek aanbieden aan toeristen betalen de toeristenbelasting.

Als u een slaapplek aanbiedt in uw hotel, bed & breakfast, recreatiewoning of camping, krijgt u een aanslag toeristenbelasting. U kunt dit bedrag doorberekenen aan de toerist die bij u overnacht.

Als uw gasten in dezelfde gemeente wonen als waar uw bedrijf zit, hoeft u geen toeristenbelasting te betalen voor uw gasten.

Hoe werkt het?

U betaalt de toeristenbelasting.

Automatische incasso aanvragen

U kunt de gemeentelijke belastingen betalen via automatische incasso. Het te betalen bedrag wordt dan automatisch van uw bankrekening afgeschreven.De aanvraag, wijziging of annulering van de automatische incasso kunt u direct aanvragen onder het tabblad direct regelen.

Bezwaar maken tegen de toeristenbelasting

Als u het niet eens bent met de aanslag, dan kunt u binnen 6 weken na dagtekening bezwaar indienen. Dit bezwaar dient u in bij de heffingsambtenaar van de gemeente Oirschot. U kunt dit indienen onder het tabblad direct regelen.
De behandeling van uw bezwaar kan tot 8 weken duren waarna u de uitspraak per post ontvangt. Dit kan verlengt worden met 6 weken. 

Heeft u gevonden wat u zocht?