Het kabinet heeft dinsdag 31 maart besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Op de website van Rijksoverheid leest u alle veelgestelde vragen over de maatregelen en handhaving

Wat betekenen alle maatregelen in strijd tegen het Coronavirus voor Oirschot? We hebben ze voor u op een rijtje gezet.

Gemeente

 • De receptie van het gemeentehuis is dagelijks geopend van 09.00 tot 11.00 uur. Tijdens deze openingstijden kunnen aangevraagde documenten zonder afspraak opgehaald worden. Voor dringende zaken vragen wij u een afspraak te maken via (0499) 583333Hier leest u meer uitgebreide informatie.
 • Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m donderdag van 09.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur.
 • Veel mensen volgen de corona maatregelen op. Toch zien we soms nog wel eens veel mensen bij elkaar of mensen die niet genoeg afstand bewaren. Ziet u een situatie waarin mensen zich niet aan de maatregelen houden? Bel dan tijdens openingstijden naar het gemeentehuis telefoonnummer 0499 – 58 33 33 of buiten openingstijden telefoonnummer 0900-8844.
 • Brief van burgemeester Judith Keijzer-Verschelling kunt u hier lezen.
 • Alle bijeenkomsten van de gemeente met inwoners en (maatschappelijke) organisaties gaan tot 1 juni niet door. Lees het overzicht van de geannuleerde bijeenkomsten.
 • Alle spreekuren, inloopbijeenkomsten en afspraken van WIJzer vervallen tot en met 6 april.
 • Alle sessies en vergaderingen van de gemeenteraad gaan tot en met 6 april niet door.
 • De weekmarkten in onze kernen gaan op de gebruikelijke dagen en tijden door maar in een aangepaste vorm. Er zijn geen non food kramen aanwezig op de markt. Er zijn dus alleen kramen met voedsel en daar kunt u alleen afhalen. Houdt u zich bij het bezoeken van de markt aan de 1,5 meter afstand.
 • De milieustraat blijft gewoon open maar breng alleen een bezoek als het echt noodzakelijk is.
 • Het afval wordt volgens schema opgehaald.
 • Maatregelen Taxbus: lees de informatie op de website van Taxbus.

Informatie over kinderopvang

Alle vragen over kinderopvang vindt u op de website van Rijksoverheid.

Meer weten over het terugkrijgen van je eigen bijdrage kinderopvang of over het aanvragen van noodopvang voor ouders met cruciale beroepsgroepen.Hier leest u meer informatie.

Hulp voor ondernemers

Het kabinet maakte op 17 maart het pakket  nieuwe maatregelen bekend voor ondernemers, bedrijven en zzp’ers. Het pakket maakt het onder andere voor bedrijven mogelijk om lonen van medewerkers, die nu niet of minder kunnen werken, door te betalen en het biedt zzp’ers een overbrugging. Lees alle regelingen voor ondernemers.

Omkijken naar elkaar, help je mee?

Zie of hoor jij in je omgeving van een familielid, buurman/vrouw of kennis dat zij hulp nodig hebben of wil je zelf hulp aanbieden in deze periode? Lees hier meer informatie.

Openbaar vervoer

Lees de informatie op de website van de Rijksoverheid.

Noodverordening

De geldende noodverordening die vastgesteld is door de voorzitter van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost vind je op de website van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost,

Als u zaken ziet die in strijd zijn met deze noodverordening dan kunt u bellen met het algemene nummer van de politie 0900-8844.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen? Of heeft u vragen over het coronavirus? Neem dan contact op via 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 08.00 tot 20.00 uur. De landelijke adviezen van het RIVM en veel gestelde vragen zijn terug te vinden op de website van RIVM en Rijksoverheid