Veel ouderen hebben de angst om te vallen. Begrijpelijk, want een val kan nare gevolgen hebben. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal: het kan invloed hebben op het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid. In de cursus ‘In balans’ wordt er in vijf praktische bijeenkomsten uitgelegd wat u kunt doen om vallen te voorkomen. De eerste cursusdag start op 16 november en u kunt zich nu opgeven. 

Tijdens de cursus gaan we aan de slag om uw spieren te versterken, uw flexibiliteit te vergroten, alles met meer ontspanning te doen en vooral: op de been te blijven. U krijgt inzicht in de factoren die vaak  een rol spelen bij het ontstaan van een valongeluk, zoals medicijngebruik of problemen met het zicht. De cursus is geschikt voor iedereen, maar absoluut een aanrader voor wie zich wat onzeker op de been voelt of al vaker is gevallen.

Praktische informatie

De vijf cursusdagen zijn op 16, 23 en 30 november en 7 en 14 december van 10.00 tot 11.15 uur bij Sportcentrum De Kemmer, Bloemendaal 5c in Oirschot. De kosten bedragen € 15,- (inclusief cursusboek). De cursus is bedoeld voor mensen vanaf 70 jaar, maar bent u jonger en heeft u interesse om mee te doen dan bent u ook van harte welkom.

Iets voor u?

Voor vragen en aanmelden kunt u contact opnemen met Corné Boot, Sportcoach van Oirschot in Beweging via c.boot@wijzer-oirschot.nl of 06- 20 44 16 85.

Logo Oirschot in Beweging 2022