Veel ouderen hebben de angst om te vallen. En dat is begrijpelijk, want een val kan nare gevolgen hebben. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal kan het invloed hebben op het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid. In de cursus ‘In balans’ wordt er in zes praktische bijeenkomsten uitleg gegeven over wat u kunt doen om vallen te voorkomen. De eerste cursusdag start op 10 november en u kunt zich nu opgeven. 

Tijdens de cursus gaan we aan de slag met de spieren te versterken, de flexibiliteit te vergroten, alles met meer ontspanning te doen en vooral: met op de been te blijven. U krijgt inzicht in de factoren die vaker een rol spelen bij het ontstaan van een valongeluk, zoals medicijngebruik of problemen met zicht. 

De cursus ‘In Balans’

De zes cursusdagen zijn op 10, 17 en 24 november en op 1, 8 en 15 december van 10.00 tot 11.00 uur in de kantine van Sportcentrum De Kemmer, Bloemendaal 5 te Oirschot. De kosten bedragen € 15,- (inclusief cursusboek). De cursus is bedoeld voor mensen vanaf 70 jaar, maar bent u jonger en heeft u interesse om mee te doen dan bent u ook van harte welkom.

Vragen en aanmelden

Voor vragen en aanmelden kunt u contact opnemen met Corné Boot, Sportcoach van Oirschot in Beweging via c.boot@wijzer-oirschot.nl of 06 -204 41 685.

Logo Oirschot in beweging