Wat kost het?

Bij uitbreidings- en inbreidingsplannen zijn de kosten voor aansluiting op de riolering voor rekening van de gemeente (indien de grond van de gemeente is of door aankoop van de gemeente is verkregen).

In alle andere gevallen zijn de kosten voor de aansluiting op de riolering voor rekening van de aanvrager. De werkelijke kosten worden in rekening gebracht.

Wat is het?

De gemeente zorgt voor aansluiting van het openbare riool op privéterrein. Als uw woning of uw bedrijf niet is aangesloten op de riolering dan vraagt u een aansluiting aan bij de gemeente.

  • De gemeente zorgt voor de aansluiting tot aan de grens van uw terrein.
  • Op uw eigen terrein moet u zelf zorgen voor de aanleg van de riolering.

Wat moet ik doen?

U kunt dit direct online regelen onder het kopje 'Direct regelen'. Wilt u liever een papieren aanvraag indienen, dan kunt u hiervoor bij de publieksbalie in het gemeentehuis een aanvraagformulier krijgen.

Hoe werkt het?

Als uw woning wordt of is aangesloten op het rioolstelsel, moet uw rioolaansluiting voldoen aan het bouwbesluit en aan het uitvoeringsbeleid van de gemeente.

Er zijn drie soorten rioolaansluitingen:

  1. Gemengd stelsel.
  2. Gescheiden stelsel.
  3. Druk- of vacuümstelsel.

Als op een gescheiden stelsel moet worden aangesloten dan heeft u een dubbele aansluiting nodig, een voor vuilwater en een voor hemelwater.

Op druk- of vacuümriolering mag alleen vuilwater worden geloosd, hemelwater moet naar open water worden geloosd.

Hoe lang duurt het?

Een rioolaansluiting aanvragen duurt vanaf de aanvraag tot uitvoering circa 8 weken. In uitzonderlijke gevallen kan dit zelfs oplopen tot 6 maanden.

Zorg dus dat u tijdig een aanvraag indient!

Heeft deze informatie u geholpen?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Ellen van Rokven

Ellen Rokven

Medewerkster Klantcontactcentrum