De gemeente Oirschot en Stichting Startersloket slaan de handen ineen om de (startende) ondernemer beter te ondersteunen. Vanaf nu kunnen (oriënterende) startende ondernemers terecht op het online Startersloket Oirschot. 

Met dit initiatief bieden wij (oriënterende) starters een online platform aan waar zij terecht kunnen met (hulp)vragen, zoals: wat komt er op mij af als ik een bedrijf start? Hoe schrijf ik een ondernemingsplan? Met welke belastingen krijg ik te maken? En wie kan mij als (startende) ondernemer binnen de gemeente helpen? Het Startersloket Oirschot is daarmee een aanvulling op de dienstverlening aan de inwoners en ondernemers van Oirschot. Wethouder Corine van Overdijk: “Het Startersloket voorziet duidelijk in een behoefte en biedt onze (startende) ondernemers een onafhankelijk en deskundig advies. Want wij vinden het van groot belang om te werken aan een gezond en toekomstbestendig ondernemersklimaat. Ondernemers zijn immers belangrijk voor het vitaal houden van onze gemeente. Ze creëren banen, zorgen voor levendigheid in de kernen en ondersteunen vaak lokale initiatieven. Ze zijn onmisbaar voor onze gemeente!”

Toegevoegde waarde

We steken graag tijd en energie in onze startende ondernemers. Zo kunnen we ook in de toekomst de bedrijvigheid en bedrijfsdynamiek in de gemeente waarborgen. Daar ligt dan ook de toegevoegde waarde van deze samenwerking, aldus Joeri Goede van het Startersloket. “De gemeente kan haar inwoners nu op een concrete en praktische wijze van dienst zijn, zowel vóór als tijdens het ondernemerschap. We willen voorkomen dat de startende ondernemers van het kastje naar de muur worden gestuurd en niet weten waar ze terecht kunnen met hun ondernemersvragen. Daarnaast vergroten we door deze samenwerking de kans op succesvol ondernemerschap, doordat oriënterende ondernemers tijdig een weloverwogen beslissing  kunnen nemen om wel of toch niet te starten met een eigen bedrijf.”  

Startpunt

Kortom het Startersloket is hét startpunt voor iedereen in de gemeente Oirschot die overweegt om voor zichzelf te beginnen, maar ook ervaren ondernemers kunnen hier terecht! Naast allerlei nuttige informatie, staan er ook ervaren ondernemersadviseurs klaar om via chat, mail of telefoon ondernemersvragen te beantwoorden. Nieuwsgierig? Kijk dan snel op  https://Oirschot.startersloket.nl (externe link)